Deelnemers van Bike for Homies. Klaar voor de start Deelnemers van Bike for Homies. Klaar voor de start


Proef de sfeer

van Bike for Homies 2022

Volg de rit van Amsterdam naar Parijs


In 6 dagen fietsen 70 mensen 684 kilometer. Het ultieme slowtravel event voor een belangrijk doel: Homies Foundation. Op deze pagina volg je de deelnemers tijdens hun avontuur. Waan je onderdeel van het event met het dagverslag met topfoto's.
Ook alle stories & extra beelden bekijken? Volg ons dan op Facebook en Instagram!Tel af tot de start van Bike for Homies 2022

Homies blogs

Iedere dag vanuit het hart van het peloton

Bike for Homies - dagblogs

21 juni | Hoe mooi is de lelijkste stad van Europa
Etappe 3 was de Koninginnenrit. 135 kilometer met 1060 hoogtemeters. Een zware dag waarop veel bijzondere herinneringen gemaakt werden.
De route was werkelijk briljant. Maar hoe kan het dat de lelijkste stad van Europa één van de hoogtepunten van de route is?  


De Koninginnenrit. Elke deelnemer keek er als een berg tegenop. En bergen waren er. De uitlopers van de Ardennen hebben echt pittige klimmetjes. Gelukkig was er ook genoeg tijd om te genieten, van al het moois... maar ook van het lelijks. 

Charleroi

Iets voor de helft passeerden de deelnemers de oude industriestad Charleroi, deze stad wordt de lelijkste stad van Europa genoemd. Maar eigenlijk is het mooi van lelijkheid. Oude industrie, hoogovens, veel vergane glorie maar door de hoeveelheid en intensiteit wordt dat zo bijzonder. Dat is niet in beeld vast te leggen, dat moet je bijna ervaren.

Na het lelijks volgde gelukkig ook nog veel moois: de Abdij van Aulne, glooiende landweggetjes, prachtige vergezichten. De beloning volgde op het eind: na een dag van lang fietsen verzamelden alle deelnemers zich bij de finishboog van Bike for Homies om elke deelnemer een heldenonthaal te geven. 


Jam-sessie Douwe Bob

BIj de finish was nog niet bekend dat het absolute hoogtepunt nog moest komen: een jam-sessie van Douwe Bob met deelnemer Danny Guinan en een support act van Josje Heuvelmans. Iers folksongs, muziek van Douwe Bob. Magische momenten in het dorp van BIke for Homies. 

Dit is wat Bike for Homies moet zijn: hét ultieme slowtravel-event voor het goede doel. Lekker fietsen, goed eten, veel sociale contacten, goede gesprekken met Homies en natuurlijk live muziek bij het kampvuur. 

Scroll naar beneden voor de foto's. Nu al overtuigd? Schrijf je in en fiets van 18 tot en met 23 juni 2023 zelf mee! 


20 juni | Homie Alidjan steelt de show
De tweede fietsdag gaat van De Beekse Bergen naar Overijse (B). Een etappe vol draaien en keren door het Vlaamse land. Het vennijn van deze etappe zat 'm in de staart. Want na Leuven, vlak voor de camping begon het landschap aardig te glooien. Een voorproefje voor de komende dagen. Homie Alidjan stal de show tijdens deze etappe. Zijn positiviteit en energie vormen een voorbeeld voor velen.

Alidjan is een van de vijf dak- en thuislozen waarmee we als Homies Foundation zijn gestart. Alidjan is 34 jaar, geboren en getogen in Kandahar, Afghanistan. Met zijn familie had hij een goedlopend staalbedrijf, ze produceerden meubels en onderdelen, Ali had 45 man in dienst. Door een heftig conflict met de Taliban, dat Ali’s broer en vriendin het leven kostte, moest Ali vluchten en na een lange en vreselijke tocht over land en zee, is hij in 2011 in Nederland aangekomen. Een heftige tijd volgde, waarin Ali geen contact kon hebben met familie en vrienden, om geen gevaar voor de achterblijvers te zijn. Ali leefde in AZC’s, leerde Nederlands, en kreeg in 2018 eindelijk zijn felbegeerde status. Hij ontmoette een dame uit Trinidad, ze trouwden en vonden samen een woning. Dit huwelijk hield helaas geen stand, ze gingen uit elkaar en ondanks dat ze goede vrienden bleven, had Ali nu geen woning meer. Gelukkig kwam hij met de toppers van de De Regenboog in Amsterdam.

Van wanhoop naar geluk

Toen hij in contact kwam met Homies Foundation was hij behoorlijk wanhopig. Maar in driekwart jaar is er veel gebeurd: hij woont nu anti-kraak in een woning, heeft een baan en is echt bezig met de toekomst en wil zijn rijbewijs halen.
Ongelooflijk hoe iemand in zo'n korte tijd zo kan groeien, zoveel vertrouwen kan krijgen. Ongelooflijk hoe je in een paar maanden zoveel energie kan krijgen dat je zelfs naar Parijs kan fietsen, als smaakmaker van de groep!

Dit was de tweede keer in Ali's leven dat hij meer dan 100 kilometer fietste. En nog komt hij vol energie over de finish. Hij wil dansen, praten, genieten.

Dit is waarom Homies Foundation bestaat, de ontwikkeling van Ali onderstreept het belang van een sociaal netwerk en is het toonbeeld van de verandering die je met basale dingen in iemands leven kan maken.

19 juni | We zijn gestart
Bike for Homies is op zondagmorgen om 08:30 gestart. De eerste etappe, 130 kilometer vanaf het Olympisch Stadion in Amsterdam naar camping de Beekse Bergen in Hilvarenbeek. Het peloton had de wind in de rug. Niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk door een tussenstand van ruim € 82.000. 

Gespannen startten 69 deelnemers, onder wie 4 Homies aan hun eerste etappe naar Parijs. Vanaf de startlocatie, Ride Out in Amsterdam volgde een prachtige en afwisselende etappe. Fietsen op z'n Hollands, langs rivieren en molens. Het perfecte decor voor een eerste dag. 

Saamhorigheid & Slowtravel. 

Het is prachtig om te zien hoe een groep van 69 deelnemers en 15 vrijwilligers zo snel een wordt. Mensen die elkaar nog niet kenden fietsen de hele dag samen. Bike for Homies verbindt.
Natuurlijk is Bike for Homies een fysieke inspanning, maar er is ook genoeg tijd om te ontspannen. Onderweg even lunchen, vlak voor de finish op een terras. Het kan allemaal. Het gaat niet om hoe snel je gaat, het gaat erom dat je geniet! 

Camping life

Na 130 kilometer bereikten de deelnemers de finish bij Safaripark Beekse Bergen. In onze eigen Bar Amsterdam stond een ijskoud biertje klaar. 
Het evenement is bijna volledig zelfvoorzienend. We nemen onze eigen tenten mee, er is stroomvoorziening en iedere dag wordt het dorp op een nieuwe camping opgebouwd. Eten? Dat doen we in onze eigen Bistrot de Paris. Er is een BBQ smoker mee. Op zondagavond at het peloton falafel, pasta en salade. Alleen voor het eten zou je al meegaan! 

Scroll snel naar beneden voor alle foto's! 


17 juni | De laatste voorbereidingen

Nog 2 dagen 

Op zondag 19 juni om 08:30 is de start van de eerste editie van Bike for Homies bij Ride Out op het Olympisch Stadion in Amsterdam. 
Nog 2 dagen om de laatste voorbereidingen te treffen. Deelnemeres pakken hun tassen, rennen nog voor de laatste keer naar de fietsenwinkel voor de laatste spullen en hebben last van een gezonde wedstrijdspanning. 


Met de start van de eerste editie komt een einde aan 9 maanden van voorbereiding op Bike for Homies. Wat begon met een fietstocht naar Lapland, die smaakte naar meer, resulteerde in een geweldig idee om in 6 dagen naar Parijs te fietsen. 

De ingrediënten

De ingrediënten van de week zijn eenvoudig, maar samen maken ze iets bijzonders. Combineer een fiets met toproutes, campings met BBQ en kampvuur, en live muziek met sterke verhalen en een unieke ervaring met Homies Foundation en je hebt het resultaat: Bike for Homies. Hét ultieme slowtravel event. 

Homies Foundation

Inmiddels staat de teller op ruim € 75.000. Geld waarmee Homies Foundation echt een verschil kan maken in het leven van dak- en thuislozen. Natuurlijk begint het helpen van Homies met een sociaal netwerk, de vriendengroep. Maar er is ook geld nodig.  Elke Homie heeft andere uitdagingen om back on track te komen. Hierdoor is er ook niet één bedrag te noemen maar gemiddeld denkt Homies Founadtion €5000 euro per Homie per jaar nodig te hebben. Dingen die vaak meteen geld kosten zijn huisvesting, levensonderhoud en kleding. Maar Homies gaat ook verder dan deze basisdingen. We willen mensen in kracht laten staan en hun dromen laten waarmaken. Als iemand een rijbewijs wilt halen of familie in het  buitenland wilt zien helpen wij met alle liefde. Omgekeerd kost het ons vele malen meer geld als iemand afglijdt, en daar betalen we allemaal de rekening van. Vroegtijdig bij zijn en weer laten participeren in de maatschappij met je Homies. 

Volg de deelnemers

Check dagelijks de foto's uit het event. Volg de socials en lees hier de blogs. Waan je onderdeel van deze ervaring (en voel waarom je er in 2023 bij moet zijn. 

Check de eerste foto's hieronder! 


Foto's

(klik op de foto voor meer) 
21 juni | Dag 3 
20 juni | Dag 2 
19 juni | Dag 1 
17 juni | Voorbereiding

Wil jij mee in 2023? Download nu alle informatie.

Inschrijven

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen