Sander Schimmelpenninck en Steven Borghouts fietsen Bike for Homies Sander Schimmelpenninck en Steven Borghouts fietsen Bike for Homies


Veelgestelde vragen

ANTWOORD OP (BIJNA) AL jouw vragen

Veelgestelde vragen

Op zich is het heel overzichtelijk: Met Bike for Homies fiets je in 6 dagen van Amsterdam naar Parijs. Gewoon op je stadsfiets of toerfiets. Dat doen we voor Homies Foundation en het wordt awesome.
Toch heb je misschien nog vragen. We hebben de meest voor de hand liggende vragen over Bike for Homies voor je op een rijtje gezet. Staat je vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Inschrijving

Wat is het inschrijfgeld?
Het inschrijfgeld bedraagt € 450.

Bij het inschrijfgeld is inbegrepen:
 • Zes overnachtingen o.b.v. kampeerplaatsen 
 • Basic tent
 • Bikepack / duffel
 • Bagagevervoer
 • Breakfast of champions
 • Topsupport: EHBO, mecanicien en support in de voorbereiding

Tot wanneer kan ik mij inschrijven?
Inschrijven kan tot en met 1 juni 2023. Maar waarom zo lang wachten? Schrijf je snel in dan begint het avontuur gelijk. 
Is inschrijving mogelijk als mijn team nog niet compleet is?
Je kunt je inschrijven als het team nog niet compleet is. Een teamgenoot kan zich later bij jouw team aansluiten. Ook kan een team na individuele inschrijving nog aangemaakt worden.

Je hoeft geen team aan te maken. Individueel deelnemen is ook een optie. 
Is het mogelijk om gegevens na inschrijving te wijzigen?
Je kunt je teamnaam, teamfoto, teammotivatie of de naam van een teamlid na inschrijving nog wijzigen. Je kunt inloggen op de website, klik vervolgens op ‘profiel wijzigen’ in het dashboard. Mocht je iets niet kunnen wijzigen, de kans is groot dat Team Bike for Homies dit wel kan. Neem gerust contact op via info@bikeforhomies.nl.
Krijg ik mijn geld terug als ik onverhoopt niet mee kan doen?
Indien een deelnemer om welke reden dan ook beslist om niet meer deel te nemen aan Bike for Homies, is teruggave van het inschrijfgeld tot een bepaalde datum (gedeeltelijk) mogelijk. Neem over eventuele teruggave van het sponsorgeld contact op met de organisatie. Lees voor alle regels omtrent annuleren het deelnemersreglement.
Ik heb een ticket voor iemand anders gekocht. Hoe wijs ik deze toe?
Log in op www.bikeforhomies.nl, klik rechtsboven op je naam en ga naar het dashboard. Bij 'persoonlijk' kan je jouw persoonlijke gegevens aanpassen en andere tickets toewijzen aan teamgenoten.

Het evenement

Wanneer is Bike for Homies
Bike for Homies is een jaarlijks evenement.

In 2023 vindt Bike for Homies plaats van 18 t/m 23 juni.
Wat is er bij de prijs inbegrepen?
Het inschrijfgeld bedraagt € 450.

Bij het inschrijfgeld is inbegrepen:
 • Zes overnachtingen o.b.v. kampeerplaatsen
 • Bikepack / duffel
 • Bagagevervoer
 • Breakfast of champions
 • Topsupport: EHBO, mecanicien en support in de voorbereiding

Wat bedraagt het minimale sponsorbedrag?
Als deelnemer aan Bike for Homies zamel je minimaal € 1.000 sponsorgeld in voor Homies Foundation
Hoe ziet de route eruit?
We werken momenteel hard aan de routes. Klik hier om alvast een beeld te krijgen.

Dagelijks fiets je ongeveer 100 kilometer. Mooie landelijke routes afgewisseld met dorpen en steden. Je verveelt je geen moment!
Wat voor fiets heb ik nodig?
Meedoen kan op elke fiets. Van een Swapfiets tot een toerfiets of gravelbike. Je hebt dus in principe al een fiets waarmee je mee kunt doen. We raden het volgende aan
 • Een fiets met versnellingen
 • Stevig genoeg voor enige bepakking
 • Goed onderhouden (nieuwe banden, ketting etc). 
Bike for Homies is geen wielren-evenement waarbij het draait om snelheid. Meedoen op een racefiets mag natuurlijk wel. 
Hoe kom ik terug in Nederland?
Dat kies je zelf. Neem de TGV, laat je ophalen of gebruik de retour-upgrade.

Bij deze upgrade staat er op zaterdag 24 juni een bus klaar die jou, je bagage én je fiets meeneemt naar Amsterdam.

Voorbereiding

Wat moet ik meenemen tijdens Bike for Homies
Je ontvangt tijdig een checklist met daarop alle benodigdheden. In het kamp zijn vele voorzieningen aanwezig, zoals catering, medische begeleiding, masseurs en mecaniciens. 

Het belangrijkste is dat jij een fiets hebt! 
Wanneer kan ik het best beginnen met trainen?
Een goede conditie is belangrijk als je meefietst. Gemiddeld fiets je 100 km per dag. Train vooraf goed zodat je weet hoe je lichaam reageert. Bij een goede basisconditie adviseren we je minstens drie maanden van tevoren te beginnen met trainen. 

In de aanloop naar het evenement geven we je natuurlijk nog trainingstips!
Organiseren jullie trainingen?
In de aanloop naar Bike for Homies nodigen we je uit om een keer samen te fietsen. Steven vertelt je dan waar je op moet letten tijdens het fietsen en hoe je de voorbereiding het best aanvliegt. Parijs ligt niet om de hoek, maar jij haalt het met de juiste instelling en voorbereiding!
Zijn er ook deelnemersbijeenkomsten?
In de voorbereiding op Bike for Homies organiseren we een online bijeenkomst voor deelnemers. Hier hooe je meer over hoe Bike for Homies in zijn werk gaat, krijg je tips voor fondsenwerving, is er aandacht voor Homies Foundation en hoor je alles over een goede voorbereiding. De datum van deze online bijeenkomst volgt.

Sponsoring

Wat wordt er gedaan met het sponsorgeld?
Homies Foundation is een vrijwilligersorganisatie die daklozen helpt.
Om een dakloze snel te kunnen helpen zijn twee zaken belangrijk: geld en een netwerk. Met geld regelt Homies Foundation bijvoorbeeld woonruimte, en vanuit hier kunnen daklozen makkelijker bouwen aan een beter leven. Daarnaast koppelt Homies vriendengroepen aan daklozen om zo met behulp van een netwerk te helpen het leven op de rit te krijgen.
Zijn giften aan goede doelen aftrekbaar bij de Belastingdienst?
Een donatie aan Bike for Homies kan fiscaal aantrekkelijk zijn. Klik hier voor meer uitleg over de fiscale voordelen van donaties aan goede doelen die door de belastingdienst aangemerkt zijn als ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling).
Tot wanneer is het mogelijk te sponsoren?
Online sponsoring is mogelijk tot en met een maand na Bike for Homies. Alleen de donaties tot de laatste dag van Bike for Homies worden meegenomen in de bekendmaking van de opbrengst.
Wat als ik het minimum sponsorbedrag niet haal?
Onze ervaring leert dat vrijwel iedereen dit sponsorbedrag bij elkaar krijgt. Je moet je natuurlijk wel actief inzetten en er tijd voor vrij maken! Maak gebruik van het promotiemateriaal en onze tips op de website.

Mocht je ondanks al je inspanningen het gewenste bedrag niet bijeen krijgen, neem dan zo snel mogelijk contact op met ons om de mogelijkheden te bespreken. We hebben in zo’n geval altijd het recht om je reis te annuleren. Let op: je bent zelf verantwoordelijk voor de kosten die op dat moment al gemaakt zijn.
Hoe zorg ik ervoor dat mijn sponsor/bedrijf een factuur krijgt?
Als je bij je online sponsoring aangeeft dat je als bedrijf Bike for Homies sponsort ontvang je automatisch een factuur als PDF-bestand in de bevestigingsmail.
Waarom betaalt een sponsor transactiekosten bij een sponsoring?
Alle banken in Nederland rekenen hoge transactiekosten per sponsoring. Dit betekent dat van alle sponsortransacties ongeacht de hoogte een vast bedrag in rekening wordt gebracht. Helaas worden deze kosten niet door de bank gesponsord. Het doel is om uiteindelijk zoveel mogelijk geld op te halen voor Homies Foundation. In het verleden gingen deze transactiekosten van een sponsoring af. Doordat er nu transactiekosten worden gerekend betekent dit dat het uiteindelijk ten goede komt aan het doel. Wij hopen dat je begrip hebt voor onze keuze om de administratiekosten los te zien van de sponsoring.
Inschrijven

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen