Sander Schimmelpenninck fietst Bike for Homies Sander Schimmelpenninck fietst Bike for HomiesOntdek de
route

6 DAGEN  630 KM  JouW FIETS

Sander Schimmelpenninck fietst Bike for Homies Sander Schimmelpenninck fietst Bike for Homies


Ontdek de
route

6 DAGEN  630 KM  JouW FIETS

Amsterdam - Parijs

Zondag vertrek je bij het Olympisch Stadion in Amsterdam en op vrijdag sta je met jouw fiets aan de voet van de Eiffeltoren. Hoe vet is dat? In 6 dagen rijd je gemiddeld 115 kilometer per dag. Het zwaartepunt ligt in de eerste dagen, niet erg, want dan ben jij nog fris. 
De routes zijn iets langer dan eerder gecommmuniceerd, toch ben jij eerder bij de finish. Hoe dat kan? De routes zijn autoluw, er zijn minder verkeerslichten en zijn op deze manier veel mooier. De perfecte route voor Bike for Homies! 

Check hier de routes en maak van 2022 een onvergetelijk jaar met jouw deelname aan Bike for Homies

Meer info

Dag 1

  Amsterdam - Tilburg | 129 kilometer - 200 hoogtemeters

Polders, molens, slootjes en klompen; Hollandser wordt het niet! Je verlaat Amsterdam via de Amstel en zakt af naar het zuiden over dijken, fietspaden en rustige landwegen. Lekker vlak, over bekend terrein. Even sightseeing in historisch Gorinchem en hop de Merwede over naar Bourgondisch Brabant waar de eerste camping ligt.

Bekijk op Komoot

Dag 2

  Tilburg (NL) - Overijse (BE)  | 121 kilometer - 410  hoogtemeters

De tweede dag doorkruis je Vlaanderen. Onder Tilburg verlaat je Nederland. Op de foto met de grenspaal en vol ‘goesting’ België in. Je volgt de weelderige bossen en heides van de Kempen tot aan Turnhout. Daarna over een oude spoorbaan richting Leuven waar je een terrasje kunt pikken of cultuur kunt snuiven. Het venijn van deze dag zit ‘m in de staart. In de laatste 20 kilometer pak je de hoogtemeters van deze dag.

Bekijk op Komoot

Dag 3

  Overijse (BE) - Du Pavillon (FR)  | 135 kilometer - 1100 hoogtemeters

Dag 3 is de zwaarste dag. Geen probleem, want na deze dag kan het aftellen beginnen. Je komt vrij snel in Charleroi. Zeker even rondfietsen, een echte industriestad met een rauw randje. Weg van de rauwheid fiets je langs de ruïnes van de Abdij van Aulne aan de bosrijke oevers van de Samber. Op het golvende terrein kom je helemaal in de vakantiesfeer. Volgende halte: Frankrijk!

Bekijk op Komoot

Dag 4

  Du Pavillon (FR) - Soissons (FR)  |  107 kilometer - 700 hoogtemeters

Noord-Frankrijk, de graanschuur van Europa. Vandaag kom je erachter waarom. Je rijdt door een voorzichtig glooiend landschap met uitzicht over veel graanvelden. Mooi, maar ook bij uitstek een dag om aversie tegen gluten te krijgen. Je geniet van de rust en ruimte en maakt een pitstop in het historische ‘bergstadje’ Laon. En zie je het: minder lang, minder hoogtemeters. Parijs komt in zicht!

Bekijk op Komoot

Dag 5

  Soissons (FR) - Bresles (FR) | 98 kilometer - 520 hoogtemeters

Lekker dagje hoor. Het eerste deel fiets je langs de boorden van de Aisne over een aangename afwisseling van asfalt en gravelpaden. Knijp in Compiègne beslist even in de remmen voor een lekkere lunch of kijkje bij het imposante chateau. Op naar Bresles. Het landschap is afwisselender dan gisteren. En: na 4 dagen naar het zuiden fietsen, ga je nu naar het westen. Hopelijk is de wind gunstig!

Bekijk op Komoot

Dag 6

  Bresles (FR) - Parijs (FR)  | 94 kilometer - 600 hoogtemeters

Oui, PARIS! Nog een paar uur trappen en dan ben je er. De stad van de amour, de vin rouge en natuurlijk Tour Eiffel. Je fietst de stad in langs de wolkenkrabbers van La Défense en over de beroemde Champs-Elysées. We wachten je op aan de voet van de Eiffeltoren. Proosten met je, maken een epische foto en dan wacht het eindfeest op de camping net buiten Parijs. JE DEED HET! Je fietste naar Parijs, wat een held(in).

Bekijk op Komoot

Alle info in 1 pakket, download nu!

Inschrijven

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen