Homies helpen Homies!

Van homeless naar Homie


Wat is Homies?

Het idee is simpel; via het Homies platform worden vriendengroepen aan een daklozen gekoppeld. Met de support van Homies fixen de vriendengroepen onderdak, werk en geld en alles wat je maar kunt verzinnen om zijn of haar leven weer op de rit te krijgen.

Sinds 2009 is het aantal dak- en thuislozen in Nederland meer dan verdubbeld! Wij geloven dat we met elkaars netwerk alles in huis hebben om het daklozenprobleem aan te pakken.

Homies is ontstaan uit een foto. Steven Borghouts fotografeert daklozen en zo ontmoette hij Daniel. Het ging niet goed met Daniel en Steven trommelde zijn vrienden op om samen hem te helpen. Elf dagen later hadden ze onderdak, eten en geld geregeld. Daniel voelde zich weer mens! Door dit succes ontstond het idee voor een platform; Homies helpen Homies!

Bekijk onze sponsortips

Dit doet Homies 

Homies ontstond uit de hulp die Steven Borghouts bood aan Daniel Ivancevic. Inmiddels zijn vijf dak- en thuislozen aan een vriendengroep gekoppeld. En dat gaat boven verwachting goed! 

De eerste resultaten

Kithan en Antonio hebben binnen een maand al een baan, voor Mohammed is een antikraak-woning geregeld voor 6 maanden, Alidjan wordt gekoppeld aan fietsenmakers en voor Guillermo zijn we bezig met een rijbewijs. Kortom, kansen creëren voor kwetsbare Homies. Snel handelen en direct geld beschikbaar hebben is key. 
Hoeveel geld, dat wisselt. De ene Homie is geholpen met een budget van € 1.000, omdat de benodigde hulp meevalt of omdat vriendengroepen zaken gratis regelen. Bij een andere Homie is € 8.000 nodig. Waarom? Een baan vinden is moeilijk, woonruimte kost geld. De kern: naast een netwerk is geld nodig om daklozen écht te helpen.

Schaalbaar

Homies is schaalbaar, er zijn 40.000 daklozen in Nederland en voldoende sociale netwerken. Homies brengt dit bij elkaar. Maar om op te schalen is geld nodig. De fietsreis van Sander Schimmelpenninck en Steven Borghouts maakte duidelijk dat dit kan! Het resultaat: meer dan € 80.000 voor Homies Foundation en meer dan 100 vriendengroepen die daklozen willen helpen. 

Naar Parijs voor Homies

Bike for Homies is uit deze gedachte ontstaan. En dan niet met twee maar met 500 avonturiers. Zie je het voor je? Een megavet avontuur met al je Homies en vervolgens heel veel andere kwetsbare Homies hiermee helpen. De cirkel is rond :).

Homies helpen Homies!
Jouw bijdrage heeft impact!

Inschrijven

Cookievoorkeuren

Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.

Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.

Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Inschakelen